Default welcome msg!

Mijn winkelwagen 0 items: € 0,00

Over Puur Zink!

Bedrijfsprofiel

Puur Zink! is een jong bedrijf met liefde voor het oude ambacht. Daarom worden al onze producten ook met de hand gemaakt. De producten worden in onze eigen werkplaats vervaardigd en met veel toewijding in elkaar gezet.

We maken van zink o.a. bloembakken, tuindecoraties en tuinmeubelen. Daarnaast restylen we bestaande producten en leveren we maatwerk. Bij restylen moet u denken aan een oud tafeltje of stoeltje dat wij bekleden met zink zodat het weer een mooie look en een tweede leven krijgt.

Kunt u op onze site niet de juiste afmetingen of het juiste model vinden waar u naar opzoek bent, bel of mail ons dan. Omdat wij alles zelf maken, zijn de mogelijkheden onbeperkt. Wij helpen u graag verder om uw ideeën uit te werken.

 

Producteigenschappen van Zink

Al onze producten worden gemaakt van 0,8 mm dik zink (titaanzink). Titaanzink is een legering van zink, koper, titaan en aluminium. “Oud” zink wordt zeer gewaardeerd voor zijn mooie rustieke vergrijsde uiterlijk. Zink krijgt o.a. deze kleur door weersinvloeden. Het vergrijsde uiterlijk is in principe een oxidatielaag aan de buitenzijde van het zink. Deze laag zorgt tevens voor een beschermlaag waardoor het zink een langere levensduur krijgt. “Nieuw” zink zal dus in eerste instantie een wat glimmend uiterlijk hebben. Als het zink buiten geplaatst wordt, zal nieuwe zink vanzelf overgaan in “oud” zink.

Een grote vijand van zink is ijzer. Zorg ervoor dat uw zinken producten niet in aanraking komen met ijzer. Het ijzer zal het zink “wegvreten” en uw product onherstelbaar beschadigen.